debuginfo

culture pl-PL
menu

Plan centrum Landgraaf

Schaesberg, 2010-2013 (2 phases)

Systemy Nophadrain dla intensywnych zielonych dachow

Projekt:

Groenvorm Ontwerpburo voor Tuin & Landschap


Klient:

Władze miasta Landgraaf


Wykonawca:

Aannemersbedrijf Jongen


Realizacja:

Hoveniersbedrijf Queisen


Rodzaj systemu dachów użytkowych:

Systemy Nophadrain dla intensywnych zielonych dachów


Powierzchnia:

6,000 m²


Produkty:

System drenażowy ND 4+1h

System drenażowy ND 200

Panele substratowe ND SM-25 / ND SM-50

Substrat intensywny ND DGS-I

Substrat ekstensywny ND DGS-E

ND EPS-50 Drain Panels

Sadzonki pędów rozchodników ND

Studzienki inspekcyjne ND RS-30

Profil krawędziowy ND GARDLINER PVC 45DK

Następny
Poprzedni
Władze miasta Landgraaf

Następny
Poprzedni
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf
  • Władze miasta Landgraaf

Centrum miasta Landgraaf zyskuje nowe, atrakcyjne serce, oferujące całą gamę punktów handlowych oraz mieszkań ponad sklepami. Garaż podziemny został stworzony pod budynkiem. W tylnej części sklepów znajduje się dziedziniec z domami szeregowymi, które graniczą z ogrodem na dachu. Roślinność intensywna i ekstensywna została połączona z chodnikiem spacerowym. Projekt był realizowany w dwóch etapach i obejmuje specjalne przejście pomiędzy dwoma poziomami dachu. Przejście to zostało zbudowane za pomocą przepuszczalnych dla wody bloków EPS. Bloki zostały ułożone tak, aby utworzyć nasyp, na którym położono substrat, który nadaje całej konstrukcji naturalny wygląd.

Podziel się na ten projekt
Podziel się na ten projekt Facebook Podziel się na ten projekt Twitter Podziel się na ten projekt LinkedIn Podziel się na ten projekt e-mail