debuginfo

culture pl-PL
menu

Budynek wielofunkcyjny Bekkerveld (MAB)

Heerlen, 2015

Systemy Nophadrain dla ekstensywnych zielonych dachow, Systemy Nophadrain dla drog i parkingow na zielonych dachach

Projekt:

Van Pelt Architecten


Klient:

Municipality of the city Heerlen


Wykonawca:

Jongen BV


Realizacja:

Verkoelen Dak Nederland BV (uit Beegden)


Rodzaj systemu dachów użytkowych:

Systemy Nophadrain dla ekstensywnych zielonych dachów


Powierzchnia:

2200 m²


Produkty:

System drenażowy ND 4+1h

Substrat ekstensywny ND DGS-E

Mata wegetacyjna ND – Sedum

Profil krawędziowy ND GARDLINER PVC 45DK

Następny
Poprzedni

Następny
Poprzedni

Wielofunkcyjny budynek Bekkerveld (MAB) stanie się centrum sportu i spotkań dla całej okolicy. Nowy MAB składa się z boiska do piłki nożnej, hali sportowej i części przeznaczonej na spotkania. Bar będzie miejscem, w którym można coś zjeść, spotkać sąsiadów i zorganizacji różnego rodzaju imprezy. Szkoły podstawowe i średnie oraz okoliczne stowarzyszenia będą korzystać z hali sportowej oprócz tego będzie wykorzystywana do organizacji różnego rodzaju  imprez. Samorząd przydzielił RKSV Bekkerveld zadanie zaprojektowania społecznej funkcji miejsca spotkań, które jest realizowane w ścisłej współpracy ze stowarzyszeniami i organizacjami z dzielnic Aarveld, Bekkerveld, Douve Weien i Caumerveld.

Zrównoważone projektowanie Budynek wyposażony jest w ekstensywny dach zielony/porośnięty rozchodnikami, który został skonstruowany dzięki Systemowi Nophadrain dla ekstensywnych zielonych dachów. Oprócz walorów estetycznych, zielony dach doskonale komponuje się ze zrównoważonym projektowaniem, które zostało wykorzystane dla całego budynku. System Nophadrain dla ekstensywnych zielonych dachów nie tylko zapewnia idealne warunki wzrostu roślinności, ale również umożliwia redukcję obciążenia systemu odprowadzania ścieków i zwalcza „efekt miejskiej wyspy ciepła”. Dowiedz się więcej o zaletach Systemy Nophadrain dla ekstensywnych zielonych dachów. Ekstensywny zielony dachu, wykorzystanie wody z nieczynnych kopalń węgla, dobra izolacja oraz panele solarne przyczyniają się do osiągnięcia równowagi ekologicznej tego wielofunkcyjnego budynku.

Podziel się na ten projekt
Podziel się na ten projekt Facebook Podziel się na ten projekt Twitter Podziel się na ten projekt LinkedIn Podziel się na ten projekt e-mail